ПАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ЗАВЕРШИВ ЗБІРКУ КРАНА ДЛЯ МАСШТАБНОЇ РЕКОНСТРУКЦІЇ ДОМЕННОЇ ПЕЧІ № 3

ПАТ «Запоріжсталь» завершив збірку потужного крана компанії Mammoet  вантажопідйомністю 1600 т. Висота крана становить 143 м, що можна порівняти з висотою піраміди Хефрена в Єгипті. Кран буде задіяний в масштабній реконструкції доменної печі № 3. Застосування цієї прогресивної технології дозволить зробити великовузлове складання сегментів нової доменної печі в найстисліші терміни – за 150 діб. Інвестиції підприємства в реконструкцію доменної печі №3 – 1,5 порядку млрд гривень.

Для доставки потужного крана вагою в 2000 т з Нідерландів комбінат «Запоріжсталь» фрахтував спеціальне судно, на якому мега-кран в контейнерах був доставлений через Одесу в Запорізький річковий порт. Для складання одного з найбільших кранів в світі на комбінаті «Запоріжсталь» був доставлений кран Liebherr вантажопідйомністю в 600 т.

Роботи з монтажу потужного крана стартували в кінці вересня і були виконані протягом місяця. Загальна вага металоконструкцій крана становить близько 2 тис. т. Тому для монтажу великовагових конструкцій на підприємстві була обладнана спеціальна бетонна площадка, з високою стійкістю до навантажень. Для цього знадобилося 100 т арматури і 1200 кубометрів надміцного бетону.

Нагадаємо, реконструйовану доменну піч №3 ПАТ «Запоріжсталь» оснастять новітньою системою аспірації з приладами безперервного автоматичного контролю, яка відповідає найсуворішим європейським вимогам. Також в рамках проекту буде встановлен новий бесконусний завантажувальний пристрій,  збільшено з 16 до 20 кількість фурмених приладів і проведена комбінована футеровка з використанням новітніх технологій. Крім того, на ДП № 3 замінять вагон-ваги на конвеєрне шихтоподавання, систему охолодження печі обладнають мідними холодильниками.

 

Menu