ПАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ВВІВ В ЕКСПЛУАТАЦІЮ ГРАДІРНЮ ОБОРОТНОГО ЦИКЛУ ДОМЕННИХ ПЕЧЕЙ

В рамках реалізації комплексної програми екологічної модернізації доменного виробництва ПАТ «Запоріжсталь» ввів в експлуатацію після капітального ремонту вентиляторну градірню оборотного циклу газоочисток доменних печей. Загальна сума інвестицій в нове обладнання – 30 млн грн.

Нова градирня виробництва компанії «Yerushalmi Water Cooling Towers Ltd» (Ізраїль) являє собою замкнуту систему водопостачання з використанням очищених стічних вод. Це рішення дозволяє скоротити забір свіжої води з басейну р. Дніпро, знизити скидання стічних вод, повернути в повторне виробництво більше сировини, що раніше  губилася зі стоками.

Продуктивність нової градирні оборотного циклу газоочисток доменних печей – 4 тис. м3 води на годину, що забезпечує оптимальний температурний режим при охолодженні води. Це дозволяє підвищити теплотворну здатність доменного газу, і, як наслідок, скоротити споживання природного і коксового газів у виробництві.

Відзначимо, що капітальний ремонт і реконструкція оборотних циклів на ПАТ «Запоріжсталь» реалізується системно в рамках програми по зменшенню скидів в басейн р. Дніпро.

Menu