ПАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ВПРОВАДИВ СИСТЕМУ GPS-ДИСПЕТЧЕРИЗАЦІЇ АВТОТРАНСПОРТУ КОМБІНАТУ

Для підвищення ефективності виробництва ПАТ «Запоріжсталь» впровадив автоматизовану диспетчеризацію на основі технології GPS на автотранспорті комбінату. Зокрема, 265 автомобілів комбінату оснащені системою GPS-моніторингу, дані якої об’єднані в єдину контрольовану систему. Вартість впровадження автоматизованої диспетчеризації на автотранспорті склала близько 660 тис. гривень.

Система диспетчеризації автотранспортних засобів являє собою розподілену структуру збору, обробки, зберігання, візуалізації інформації про місцезнаходження і стан автомобільного транспорту, який експлуатується на комбінаті. Система підвищує ефективність оперативного керування роботою автотранспорту, допомагає оптимізувати використання автомобілів, в режимі реального часу допомагає контролювати маршрути автомобілів і швидкість їх руху. За прогнозами фахівців, впровадження GPS-диспетчеризації знизить витрати на експлуатацію автотранспорту на комбінаті «Запоріжсталь» на 10% і дозволить впровадити систему показників ефективності роботи водіїв.

Раніше на ПАТ «Запоріжсталь» впроваджена система GPS-контролю на локомотивах і екіпірувальних пунктах, яка дозволила знизити витрати на витрату дизельного палива, економічний ефект склав близько 3 млн гривень.

Menu