ПАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ПРИСТУПИВ ДО ФІНАЛЬНОГО ЕТАПУ ЕКОЛОГІЧНОЇ МОДЕРНІЗАЦІЇ АГЛОФАБРИКИ

ПАТ «Запоріжсталь» приступив до фінального етапу проекту з реконструкції аглофабрики – 5 листопада 2015 комбінат зупинив агломашину № 3 для підключення основного газоочисного обладнання. На черзі – зупинка і підключення газоочисток агломашин № 4, №5 і №6. У результаті всі шість агломашин будуть оснащені сучасним газоочисним обладнанням, завдяки якому викиди від аглофабрики комбінату скоротяться на рівні 45%. Загальні інвестиції в екологічну модернізацію аглофабрики складуть більше 845 млн грн. інвестицій.

Для підключення та налагодження роботи кожної газоочистки потрібно близько 2 місяців і повна зупинка агломашини, до якої на даний момент йде підключення. ПАТ «Запоріжсталь» приступив до будів-тельно-монтажних робіт по установці газоочисного обладнання на агломашинах в середині 2015 року. Протягом цього часу були проведені масштабні будівельні роботи, змонтовано основне обладнання газоочисток для агломашин № 3-4 – рукавні фільтри, адсорбери, конвеєри пилоприбирання, система технологічних газоходів. На сьогоднішній день змонтовано вже близько 90% металоконструкцій газоочисток № 3 та № 4.


Будівництво газоочисток агломашин №3-4 на аглофабриці комбінату

Нагадаємо, в 2013 році комбінат закінчив реконструкцію та ввів в експлуатацію агломашину № 1 з сучасним високоефективним газоочисним обладнанням, у 2014 році – побудував і ввів в експлуатацію газоочисне обладнання для агломашини № 2. Постачальником газоочисного обладнання для аглофабрики комбінату є найбільший український виробник – Бердичівський машинобудівний завод «Прогрес», генеральний підрядник будівельно-монтажних робіт – Запорізьке будівельно-монтажне управління (ЗСМУ).

Дозвіл № IУ 114151740127 від 23 червня 2015 на будівництво газоочисток на агломашинах № 3-6 видано Державною архітектурно-будівельною інспекцією України.

Menu