ПАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ОРГАНІЗУВАВ ЕКОЛОГІЧНИЙ КВЕСТ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ НА ОСТРОВІ ХОРТИЦЯ

5 травня 2017 року рамках екологічної акції «Врятуємо Дніпро разом!» Для учнів десяти шкіл м.Запоріжжя був проведений екологічний квест на території острова Хортиця.

Дана екологічна акція проводиться з ініціативи ПАТ «Запоріжсталь» вже вшосте. В рамках квесту учні шкіл подолали маршрут протяжністю 2,5 км уздовж північного узбережжя о. Хортиця. В ході екологічного квесту школярі виконали завдання на знання рідкісних видів рослин і птахів, пройшли лабіринт, який імітує потрапляння риби в мережі, відшукали історичні редути XVIII століття, взяли участь в плетінні штучних нерестовищ і в інших різних конкурсах. В якості домашнього завдання учні змайстрували шпаківні для птахів, які подарували Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії.

Комплекс даних заходів спрямований на поліпшення екологічної обстановки заповідної території, а також на залученні підростаючого покоління до масштабних проектів, основна мета яких полягає в збереженні природи рідного краю.

За результатами участі у квесті були визначені команди-переможці. Перше місце зайняли учні зувком «Запорізька Січ», на другому місці учні ЗОШ № 49, третє місце за учнями ЗОШ № 42. Переможці отримали в подарунок від комбінату МФУ, цифровий мікроскоп і набір мікрофонів. Решта учасників відзначені пам’ятними подарунками.

Допомога і сприяння в організації даного заходу надали фахівці національного заповідника «Хортиця», Запорізької обласної організації Українського товариства рибалка і мисливців, а також Хортицький національної навчально-реабілітаційної академії.

6 травня 2017 року рамках екологічної акції «Врятуємо Дніпро разом!» Відбудеться установка 1200 штучних нерестовищ для риби.

Нагадаємо, що всього за шість років проведення масштабної екологічної акції «Врятуємо Дніпро разом!» В ній взяли участь більше 6300 представників громадських організацій та небайдужих жителів міста. На території національного заповідника Хортиця висадили понад 600 саджанців дуба, а акваторія річки Дніпро поповнилася більш ніж 5000 штучних нерестовищ для риб. Також щорічно в кінці осені відбувається зарибнення річки різними особинами риби.

Menu