ВАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ІНВЕСТУЄ В РОЗВИТОК СПОРТУ БЛИЗЬКО 8,5 МЛН ГРН

ВАТ «Запоріжсталь» на розвиток і підтримку спорту в Запорізькій області виділило в 2013 році 8,5 млн грн., З яких 6 млн грн. склали інвестиції на утримання і розвиток спортивного манежу СК «Металург», 2 млн.грн. – Яхт-клубу ВАТ «Запоріжсталь» і 450 тис.грн. на виплату щомісячних іменних стипендій 9 провідним спортсменам Запорізького регіону.

У СК «Металург» ВАТ «Запоріжсталь» на безкоштовній основі мають можливість тренуватися представники двох спортивних шкіл Олімпійського резерву: зі спортивної гімнастики та з легкої атлетики, провідні спортсмени СК «Металург», збірні команди комбінату по 6 видів спорту, а також спортсмени центру інвалідного спорту «Інваспорт», соціального центру для дітей-сиріт «Промінь». Під склепінням легкоатлетичного манежу щорічно проводиться понад 50 спортивно-масових заходів.

22 січня 2013 відбулася зустріч Генерального директора ВАТ «Запоріжсталь» Ростислава Шурми з дев’ятьма провідними й перспективними спортсменами Запорізької області, на якій обговорювалися підсумки та здобутки минулого спортивного року та плани на майбутнє. На заході Генеральний директор вручив дев’ятьом спортсменам сертифікати на отримання іменних стипендій в рамках підготовки до Олімпійських ігор 2016 року.

«Ви сильно впливаєте на мотивацію інших людей займатися спортом і саморозвитком», – звернувся до спортсменів на зустрічі Генеральний директор ВАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма. – «Спорт став вибором і для 4 тис. співробітників нашого комбінату, які на постійній основі беруть участь у заводських спартакіадах ».

Довідка:

Володарями іменних стипендій МК «Запоріжсталь» на 2013 рік стали:

1. Олеся Повх – заслужений майстер спорту з легкої атлетики, бронзовий призер Олімпійських Ігор 2012 р.

2. Марія Ремінь – заслужений майстер спорту з легкої атлетики, бронзовий призер Олімпійських Ігор 2012 р.

3. Олексій Касьянов – майстер спорту України міжнародного класу в десятиборстві, учасник Олімпійських ігор 2012 р.

4. Олег Степко – майстер спорту України міжнародного класу, 2-х кратний чемпіон юнацьких Олімпійських ігор зі спортивної гімнастики, фіналіст Олімпійських ігор 2012 р.

5. Анна Гацько – майстер спорту України міжнародного класу. Переможниця кубка Європи з легкої атлетики, учасниця Олімпійських ігор 2012 р.

6. Юрій Кушнірук – майстер спорту України. Неодноразовий призер та фіналіст світових і Європейських першостей у метанні списа серед юнаків та юніорів. Рекордсмен України.

7. Богдан Панченков – майстер спорту України з шашок, 8-кратний чемпіон світу, 6-разовий чемпіон Європи серед юнаків.

8. Кирило Долгов – кандидат у майстри спорту з вітрилу, 7-разовий чемпіон України в класі «Оптиміст», член збірної команди України.

9. Аліна Скобельська – кандидат у майстри спорту з веслування. Фіналістка Чемпіонату Європи 2012 р. Чемпіонка і призерка чемпіонату України серед юніорів з веслування на байдарках. Кандидат на чемпіонат світу 2013 р.

Пропонуємо вашій увазі  фоторепортаж , присвячений зустрічі Ростислава Шурми з провідними спортсменами Запорізької області

Menu