НОВИЙ ВИРОБНИЧИЙ ОБ’ЄКТ МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» НТА-4 ОТРИМАВ ДЕРЖАВНЕ ВИЗНАННЯ

Виробничу лінію НТА-4 МК «Запоріжсталь», побудовану і введену в експлуатацію в 2014 році у відповідності з європейськими екологічними стандартами, визнали найкращим промисловим об’єктом за підсумками всеукраїнського конкурсу будівель і споруд, побудованих в 2014 році. Всеукраїнський конкурс організувала Державна архітектурно-будівельна інспекція України (ДАБК).

7 серпня 2015 на офіційній церемонії нагородження переможців конкурсу ДАБК у м.Києві МК «Запоріжсталь» вручили нагороду за будівництво лінії соляно-кислотного травлення (НТА-4) в цеху холодної прокатки № 1. Нову лінію комбінату визнали найбільшим виробничим об’єктом серед 40 промислових споруд, побудованих на всій території України в 2014 році.


Вручення нагороди МК «Запоріжсталь» за будівництво масштабного промислового об’єкта – лінії соляно-кислотного травлення (НТА-4) в цеху холодної прокатки № 1.
На фото зліва направо: Віце-прем’єр-міністр Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко і директор з капітального будівництва та інвестицій МК «Запоріжсталь» Олексій Лебедєв.

«Українські підприємства, що інвестують в будівництво своїх об’єктів, одночасно інвестують і в розвиток країни. Наприклад, «Запоріжсталь» дає зрозуміти суспільству, жителям міста, що піклується про них. Такі підприємства не тільки платять податки, але й забезпечують життя і розвиток міст, у яких розташовані. Сьогодні важливо підтримати металургійну галузь, яка знаходиться під тиском, має проблеми з поставками сировини, щоб вона продовжила працювати і створювати нові робочі місця», – зазначив віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

Активна фаза будівництва НТА-4 стартувала в січні 2014 року, а ввели в експлуатацію лінію вже наприкінці жовтня того ж року. Нова лінія соляно-кислотного травлення – унікальний для України промисловий об’єкт з повною автоматизацією виробництва, що виключає вплив людського фактора на роботу обладнання. Продуктивність НТА-4 становить 1350 тис. т труєного металу на рік. При будівництві лінії використовували 3,5 тис. т металоконструкцій, 13 тис. м³ бетону і 30 км кабельної продукції. Площа промислових будівель – 1,45 га, площа озеленення – 2,5 тис. м³. Вартість лінії складає близько 762 млн грн.

НТА-4 працює у відповідності до європейських екологічних стандартів: викиди парівсірчаної кислоти в атмосферу і скиди промислових вод від цеху холодної прокатки врічку Дніпро повністю припинені.


Лінія соляно-кислотного травлення (НТА-4) в цеху холодної прокатки № 1

Menu