НЕЗАЛЕЖНІСТЬ – 2022. ПРАЦЮЄМО НА СПІЛЬНУ ПЕРЕМОГУ

Більше 300 років історія вчить нас, що свобода та незалежність – це чесноти, які українцям доводиться виборювати вогнем, мечем та одвічним супротивом. Сьогодні вже ні у кого не залишилось сумнівів, що наша свобода вимагає кропіткої праці. Найвлучніше на це вкаже сьогоднішня дата. 24 серпня – День Незалежності України та день, який налічив рівно шість місяців з моменту повномасштабного вторгнення ворога на наші землі.

Шість місяців, впродовж яких ми робимо те саме, що й всі українці – чинимо опір загарбникам своєю працею, тримаючи Сталевий Фронт.

ВОЛОНТЕРСЬКИХ РУХ СЕРЕД МЕТАЛУРГІВ

Перш за все ми взялись за допомогу тим, хто постраждав найбільше від воєнних дій – цивільному населенню. Люди, які не тримали зброї в руках, до останнього не вірили в те, що їх будинок можуть так безжалісно зруйнувати.

З перших місяців повномасштабного вторгнення на базі «Запоріжсталі» почав працювати гуманітарний хаб. Тут зосереджується гуманітарна допомога, яку вдалось залучити завдяки спільному благодійному проєкту Метінвест, ДТЕК та Фонду Ріната Ахметова «Рятуємо життя», а також формуються продуктові набори Фонду Ріната Ахметова. За півріччя протистояння безжальним діям агресора у Запоріжжі отримали гуманітарну допомогу від Метінвест, ДТЕК та Фонду Ріната Ахметова 51 392 українця. Життєво необхідні пакунки з допомогою вдалося сформувати завдяки невпинній роботі дбайливих волонтерів-співробітників компанії. За весь час до роботи у хабі долучилися майже 400 працівників запорізьких підприємств Метінвесту. І досі на зміну кожен день виходять десятки волонтерів, щоб продовжувати готувати та відвантажувати допомогу для соціально вразливих верств населення у Запоріжжі та інших регіонах країни.

ПОЧАТИ ЖИТТЯ НАНОВО

Серед тих цивільних, які постраждали від воєнних дій також є і багато наших колег з Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча, Азовсталі, Авдіївського коксохімічного заводу. Хтось з них зараз намагається почати життя з чистого аркуша тут, в Запоріжжі. А ми робимо все, щоб допомогти їм у цьому процесі. Близько 7000 вимушених переселенців знайшли прихисток у стінах соціальних об’єктів Компанії в Запоріжжі.
Ще один крок до налагодження життя на новому місці – працевлаштуання, адже саме робота дає впевненості та віри у власні сили людям, які звикли чесно працювати. За час повномасштабного вторгнення Центр кар’єри Метінвест у Запоріжжі надав допомогу з працевлаштуванням для близько 700 українців на підприємства Метінвесту у Запоріжжі та на муніципальні підприємства. Близько 100 людей додатково пройшли навчання новій професії завдяки підтримці Метінвесту.

Кожен з нас намагається підтримати нових колег, але ми розуміємо, що все ж таки їх дім та серце залишились у рідних містах. Бажаємо їм тільки скоріше мати змогу повернутись туди, після нашої спільної перемоги.

ПІДТРИМУЄМО МЕДИЧНИЙ ФРОНТ

Ще одним напрямком де ми побачили великий запит на допомогу став медичний фронт. Медичний персонал лікарень та військові медики зараз працюють на межі своїх можливостей. Все, що ми можемо зробити – дати їм гарний інструмент, який дозволить виконувати їх роботу ефективніше.
Група Метінвест разом з Фондом Ріната Ахметова передали більше 482 000 одиниць медичного обладнання та медикаментів для медичних установ України на суму більш ніж 52 мільйони гривень.

Окрім того, залишається потреба лікарень у медичному кисні. Тож, фахівці киснево-компресорного цеху продовжують готувати та відвантажувати необхідний кисень. За півроку боротьби держави за суверенітет “Запоріжсталь” безкоштовно відвантажив близько 425 тонн медичного кисню для порятунку життів.

 

БРОНЕЖИЛЕТИ ТА ІНША ВІЙСЬКОВА ДОПОМОГА

Ми розуміємо, що виходити кожен день на робочу зміну або волонтерити ми зараз маємо змогу завдяки нашим захисникам, які сміливо боронять українську землю. А ми намагаємося боронити їх у можливий для нас спосіб. Запорізькі підприємства Метінвесту передали близько 21500 бронежилетів, укомплектованих бронепластинами виробництва Метінвесту. І це не остаточна цифра, бо ми і надалі забезпечуватимемо наших захисників надійною амуніцією.

Крім того, підприємства Метінвесту брали активну участь у зведенні оборони Запорізького краю.

ВИРОБНИЦТВО ПРАЦЮЄ

Ну і неможливо уявити Сталевий фронт без сталевого виробництва. Свою роботу продовжують запорізькі підприємства Метінвесту: «Запоріжсталь», «Запоріжкокс», «Запоріжвогнетрив» та Запорізький ливарно-механічний завод. Наша робота дає нам змогу підтримувати державу економічно: сукупно підприємства Метінвесту у Запоріжжі перерахували понад 2,3 млрд грн податків, у тому числі до місцевого бюджету – 430 558 тис. грн за перше півріччя 2022 року.

Обсяг роботи, який ми виконали разом з друзями, колегами та партнерами великий. Проте ми розуміємо що на цьому наш Сталевий фронт не закінчується. Металурги Запоріжжя продовжуватимуть допомагати та працювати до перемоги. Її і бажаємо кожному мешканцю нашої Батьківщини. З Днем Незалежності, співвітчизники!

Menu