На «Запоріжсталі» діє комплексна програма захисту співробітників від COVID-19

Оперативний штаб по боротьбі з COVID-19 комбінату «Запоріжсталь» Групи Метінвест продовжує дію комплексної програми захисту здоров’я працівників від коронавірусної хвороби в 2021 році. У січні цього року на боротьбу з COVID-19 комбінат направив понад 1,3 млн гривень.

На «Запоріжсталі» Групи Метінвест продовжують діяти підвищені заходи санітарного захисту в адміністративно-побутових будівлях і цехах: проводиться багаторазова дезінфекція приміщень з використанням бактерицидних приладів, знезараження повітря за допомогою рециркуляторів, забезпечена наявність дезінфікуючих засобів для обробки рук.

З метою захисту працівників комбінату і підрядних організацій, які працюють на території підприємства, діє обов’язковий масковий режим. Співробітники «Запоріжсталі» забезпечені масками та санітайзерами. Весь корпоративний транспорт проходить спеціальну санобробку перед кожним виходом на маршрут.

Раніше, слідуючи рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я, з метою зниження ризику захворювання або прояви ускладнень в ході хвороби на ГРВІ та грип, напередодні епідемічного сезону «Запоріжсталь» Групи Метінвест взяв на себе витрати по вакцинації співробітників проти грипу, направивши на ці цілі понад 400 тис. гривень.

Для адміністративного персоналу, який може виконувати свої посадові обов’язки з дому, продовжено режим віддаленої роботи. На підприємстві забезпечено автоматизований температурний скринінг на прохідних, проводяться вимірювання температури тіла працівників безпосередньо в цехах комбінату. Реалізується інформаційна кампанія по боротьбі з розповсюдженням COVID-19, діє цілодобова «гаряча лінія».

На комбінаті збережені виплати зарплат і премій на колишньому рівні незалежно від режиму роботи (віддалений або звичайний). Пролонговані заходи щодо забезпечення співробітників всім необхідним для лікування в разі захворювання COVID-19 і компенсації витрат на медичну діагностику в рамках діючих програм добровільного медичного страхування.

Відзначимо, в 2020 році «Запоріжсталь» направив на захист співробітників від COVID-19 понад 26 млн гривень.

У 2021 році Група Метінвест відзначає 15-річчя з дня заснування. Метінвест — міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. В її структуру входять видобувні і металургійні підприємства в Україні, Європі та США, а також мережа продажів у всіх ключових регіонах світу. Компанія контролює весь виробничий ланцюжок — від видобутку руди і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової продукції.

Menu