На об’єктах реконструкції о. Хортиця пройшла виїзна нарада

2 липня 2021 року відбулася виїзна нарада на майданчику реконструкції інфраструктурних об’єктів о. Хортиця в рамках всеукраїнської програми «Велика реставрація», ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським. У зустрічі взяли участь куратор проекту «Хортиця» від Офісу Президента Георгій Зубко, голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух, генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко і директор Національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко.

Учасники виїзної наради відвідали будівельний майданчик у «Козачого кола», де ведеться облаштування майданчика, пішохідних доріжок, інженерних мереж, а також проінспектували хід робіт на даху Музею історії запорізького козацтва і на пагорбі біля музею, де зараз формують маршрути для пологого підйому. Весь проект, реалізований в рамках «Великої реставрації», заснований на принципах інклюзивності та безбар’єрності, надаючи всім бажаючим рівні можливості для максимально зручного відвідування Хортиці.

Усі присутні відзначили динамічний хід робіт: кожен день об’єкти Хортиці перетворюються, наближаючись до відповідності концепції трансформації острова. Завершити реставрацію об’єктів планують в серпні цього року.

«Метінвест ініціював створення проєктного офісу, який курирує весь процес відродження острова для публічного управління цим складним процесом. Для Компанії важлива прозорість проекту, залученість громадськості в питання розвитку нашого спільного надбання – острова Хортиця. «Запоріжсталь» також ініціював конкурс серед студентів ЗНУ «Хортиця – втілення мрії», який дасть можливість молоді долучитися до трансформації острова і відчути себе співавторами цього процесу», – зазначив Олександр Мироненко.

Нагадаємо, Метінвест виступає стратегічним партнером національного проекту реконструкції Хортиці, що було закріплено підписаноим 23 квітня 2021 року меморандумом між Міністерством культури і інформаційної політики України, Запорізькою обласною державною адміністрацією і комбінатом «Запоріжсталь».

У 2021 році Група Метінвест відзначає 15-річчя з дня заснування. Метінвест – міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. В її структуру входять видобувні і металургійні підприємства в Україні, Європі та США, а також мережа продажів у всіх ключових регіонах світу. Компанія контролює весь виробничий ланцюжок – від видобутку руди і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової продукції.

Menu