НА БАЗІ СПОРТКОМПЛЕКСУ ПАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ВІДКРИВСЯ ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ З ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИ

27 січня 2016 на базі спорткомплексу ПАТ «Запоріжсталь» відкрився командний чемпіонат України з легкої атлетики, в якому беруть участь кращі спортсмени з усієї країни. Змагання проходять під егідою Федерації легкої атлетики України і є першим етапом відбору до складу збірної команди України для участі в зимовому чемпіонаті світу з легкої атлетики, який пройде у м. Портленд (США) 17-20 березня 2016 року.

У легкоатлетичному манежі ПАТ «Запоріжсталь» регулярно проходять змагання Федерації легкої атлетики України, спорткомплекс комбінату є офіційною тренувальною базою збірної команди країни з легкої атлетики. У командному чемпіонаті більше п’ятиста легкоатлетів з усієї України змагаються в бігу на дистанції 100, 200, 400 метрів, стрибках з жердиною і в довжину, штовханні ядра, багатоборстві та інших дисциплінах.

У квітня 2013 року ПАТ «Запоріжсталь» підписав Меморандум про співпрацю з Федерацією легкої атлетики України. Меморандум передбачає створення необхідної матеріально-технічної бази для тренувань і змагань високого рівня в спортивному манежі, підтримку провідних спортсменів області. У рамках виконання умов Меморандуму про співпрацю з ФЛАУ в 2015 році ПАТ «Запоріжсталь» виконав роботи по реконструкції опалення спортивного манежу, відремонтовано покрівлю, переобладнані душові. На ці роботи ПАТ «Запоріжсталь» виділив понад 3 млн грн. Всього на утримання і розвиток спортивного манежу «Запоріжсталь» в 2015 році направив 10,9 млн грн.

У 2015 році комбінат «Запоріжсталь» підтримував запорізьких спортсменів – провідних спортсменів національної збірної, виплачуючи їм іменні стипендії. Серед них бігунки Олеся Повх, Марія Ремінь, Анастасія Ткачук, Єлизавета Бабій, метальниця списа Анна Гацько, багатоборці Олексій Касьянов і Ганна Мельниченко та інші. 6 спортсменів-стипендіатів ПАТ «Запоріжсталь» пройшли кваліфікацію для участі в літніх Олімпійських іграх 2016 і мають високі шанси потрапити в олімпійську збірну України. У 2016 році комбінат продовжив програму іменних стипендій для 11 запорізьких спортсменів.

ПАТ «Запоріжсталь» в рамках соціальної відповідальності системно займається підтримкою і розвитком спорту та фізичної культури в Запорізькому регіоні. Всього в 2015 році на допомогу дитячим спортивним школам та іншим організаціям для підтримки розвитку спорту ПАТ «Запоріжсталь» виділив близько 4,5 млн грн. Зокрема, комбінат на безкоштовній основі надає легкоатлетичний манеж для тренувань вихованців СДЮШОР з легкої атлетики, спортсменам з обмеженими можливостями “Інваспорт”, СДЮШОР зі спортивної гімнастики та іншим спортивним організаціям. ПАТ «Запоріжсталь» допомагає запорізьким спортивним організаціям проводити змагання в різних видах спорту, надає допомогу запорізьким спортсменам для участі у турнірах за кордоном та багато іншого.

Menu