МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ЗАВЕРШИВ КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ ДОМЕННОЇ ПЕЧІ № 5

У доменному цеху металургійного комбінату «Запоріжсталь» завершено капітальний ремонт доменної печі № 5. Ремонт здійснений в рамках програми модернізації та реконструкції виробництва з впровадженням елементів нових технологій. Витрати на ремонт склали близько 20 млн грн.

Важливими етапами ремонту, тривалістю в шість діб, стали заміна основного розподільного апарату – комплексу бесконусному завантажувального пристрою, ремонт воздухонагревателей печі, пиловловлювачів та реконструкція головного жолоба.

Нова конструкція і каркас жолобу укріплені сучасними наливними вогнетривкими масами виробництва компанії Terres Refractaires du Boulonnais (Франція), що дозволить збільшити міжремонтний період жолоба з 2-х тижнів до шести місяців. Збільшення терміну міжремонтного періоду жолоба значно знизить втрати чавуну при випуску плавки – очікуване зниження втрат до 10 тис. т чавуну на рік.

«На підтримання чіткої і злагодженої роботи обладнання за останні чотири місяці цього року ми затратили близько 140 млн грн», – підкреслив Генеральний директор комбінату «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

Menu