МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» УКЛАВ КОНТРАКТИ НА ПОСТАВКУ СИСТЕМИ АСПІРАЦІЇ ДЛЯ ДОМЕННОЇ ПЕЧІ № 4

МК «Запоріжсталь» уклав контракт зі світовим лідером з виробництва вентиляційного обладнання – компанією Konrad Reinz – на поставку тягодуттьових машин системи аспірації ливарного двору і підбункерного приміщення доменної печі № 4. Загальна сума контракту – 7,3 млн грн.

Металургійний комбінат «Запоріжсталь» в рамках технологічної стратегії Метінвесту, спрямованої на модернізацію підприємств Групи, реалізує масштабну реконструкцію доменної печі № 4 ( ДП- 4). Загальний обсяг інвестицій складе близько 600 млн грн. Проект реконструкції ДП-4 входить в Тристоронню Угоду, підписана між ВАТ «Запоріжсталь», Міністерством екології та природних ресурсів України та Запорізькою обласною радою.

У нову систему аспірації ДП- 4, крім рукавних фільтрів, входять дві тягодуттьові машини для ливарного двору і бункерної естакади продуктивністю 850 тис. м3 і 550 тис. м3, які укомплектовані двигунами компанії Siemens. Устаткування виготовлене з урахуванням енергозберігаючих технологій: рівень споживаної ним електроенергії набагато нижче розрахункових проектних показників, що дозволить комбінату заощадити на електроенергії близько 1,5 млн грн. на рік.

«В ході модернізації доменної печі № 4 будуть реалізовані проекти з використанням найсучасніших технологій  –  як з точки зору екології та енергозбереження, так і з урахуванням зростання ефективності та продуктивності агрегату», – зазначив Генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

На даний момент на МК «Запоріжсталь» проходить черговий етап будівельних робіт ДП- 4. На робочому майданчику щодня задіяно більше 300 чоловік. В даний час здійснюється монтаж металоконструкцій печі та ливарного двору, будівлі скіпового підйомника, монтаж трубопроводів та обладнання водопостачання доменної печі, виконується бетонування залізобетонних підвалин, стін скіпової ями на бункерній естакаді, проходять загальнобудівельні роботи в будівлі управління піччю.

Menu