МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ВДОСКОНАЛЮЄ СИСТЕМУ ДІАГНОСТИКИ ОБЛАДНАННЯ

З початку 2014 року на комбінаті “Запоріжсталь” реалізується системна програма діагностики обладнання за допомогою сучасних методів, загальна економія від впровадження якої з початку року склала більше 2 млн гривень.

Мета програми – запобігання аварійних простоїв обладнання і втрат виробництва. У процесі діагностики обладнання перевіряються зміни температурного балансу (теплодіагностіка), вібраційні зміни (вібродіагностика), а також перевіряються зміни в структурі матеріалів методом магнітної структуроскопії (коерціметрія).

На сьогоднішній день таким методом на комбінаті діагностується 408 виробничих об’єктів, що в два рази більше показника на початку 2014 року.

«Виявлення потенційних ризиків в роботі обладнання скорочує витрати часу та коштів на ремонти. Завдяки своєчасному втручанню в роботу обладнання, з проведенням точково спрямованих ремонтних заходів, збільшується надійність, термін роботи виробничих агрегатів, підвищується ефективність виробництва », – зазначив директор з інжинірингу МК «Запоріжсталь» Володимир Буряк.

Також для підвищення ефективності системи діагностики в червні 2014 МК «Запоріжсталь» придбав нове сучасне діагностичне обладнання – тепловізори фірми Fluke Ti100 вартістю 235 тис. грн з метою моніторингу стану, профілактики, попередження і запобігання потенційних поломок виробничих агрегатів.

За допомогою сучасних тепловізорів фахівці комбінату зможуть швидко і максимально точно проводити технічну діагностику, виявляти приховані проблеми в роботі устаткування прокатних цехів і на агрегатах служб енерго-, механо-та електрообладнання.

Menu