МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ПРОВІВ XIV ВІТРИЛЬНУ РЕГАТУ ІМЕНІ ГЕРОЯ УКРАНИ В.А.САЦКОГ

13-14 липня 2013 року в Запоріжжі пройшла XIV вітрильна регата імені Героя України В. А. Сацького на призи комбінату МК «Запоріжсталь». У змаганнях, які завоювали серйозний авторитет в Україні, взяли участь близько 70 екіпажів крейсерських яхт з різних регіонів нашої країни.

Незмінними і масштабнішими стають складові, які вже багато років привертають в Запоріжжі кращі екіпажі країни – крім привітного прийому, гостей завжди чекає безкоштовне розміщення і шлюзування яхт, цінні призи та незабутня атмосфера.

Вітрильна регата проводиться на базі яхт-клубу ВАТ «Запоріжсталь» щорічно. Цього року змагання проводилися в 7 класах крейсерських яхт і включали в себе 3 види гонок. Переможцями та призерами змагань став 21 екіпаж семи різних класів яхт із Запоріжжя, Дніпропетровська, Нікополя та Енергодара. Зокрема, перше місце у своєму класі яхт зайняла яхта «Пілар» яхт-клубу ВАТ «Запоріжсталь». Комбінат «Запоріжсталь» нагородив переможців кубками, вручив цінні призи. Для жителів міста увечері була організована святкова дискотека та феєрверк.

«Вітрильна регата – традиційне масштабна подія і одночасно свято для жителів Запоріжжя. Воно приверне увагу до нашого регіону – не лише як до промислового центру, але і до міста, де активно розвивається вітрильний спорт, і, впевнений, стане прекрасним подарунком всім запорізьким металургам напередодні професійного свята. Я хотів би від нас усіх висловити велику подяку засновнику нашої регати Віталію Антоновичу Сацькому, саме він заклав цю прекрасну традицію і завдяки йому ми сьогодні зустрічаємося», – сказав Генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

З напутнім словом до екіпажам звернувся і почесний гість регати, колишній гендиректор комбінату «Запоріжсталь», Герой України Віталій Сацький:

«Мені дуже приємно бути присутнім на відкритті 14-й парусної регати. На базі яхт-клубу продовжує діяти секція для вітрильників і водників – боле ста чоловік, п’ять чоловік у всеукраїнській команді, два екіпажі готуються взяти участь на всесвітніх перегонах … Тому традиції правильні. Це гордість і слава міста Запоріжжя», – звернувся до спортсменів Віталій Сацький.

Також Віталій Сацький зазначив соціальні ініціативи МК «Запоріжсталь» і висловив подяку Ростиславу Шурмі за те, що нове керівництво комбінату приділяє велику увагу розвитку спорту і, зокрема, надає дітям можливість навчатися вітрильного спорту.

МК «Запоріжсталь» приділяє велику увагу розвитку фізичної культури та спорту, оздоровлення трудящих. За останній рік комбінат інвестував у розвиток спорту більше 8,5 млн. грн. Зокрема, на утримання яхт-клубу МК «Запоріжсталь» виділив 2 млн грн., у тому числі 120 тис. грн на проведення парусної регати. На базі яхт-клубу працюють 2 секції вітрильного спорту для дітей та дорослих, в яких займаються близько 100 чоловік.

Menu