МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ПРОВІВ ТРЕНІНГ З СОЦІАЛЬНОГО ПРОЕКТУВАННЯ ЗА ПІДТРИМКИ ФОНДУ РІНАТА АХМЕТОВА «РОЗВИТОК УКРАЇНИ»

9 квітня 2013 Дар’я Касьянова, керівник програм і проектів благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України», провела тренінг в Запоріжжі з соціального проектування в рамках конкурсу на кращий соціальний проект МК «Запоріжсталь» «Ми – це місто».

Тренінг було організовано МК «Запоріжсталь» за підтримки благодійного фонду «Розвиток України» для ініціативних груп та мешканців Запоріжжя, які беруть чи планують подати заявки на участь у конкурсі «Ми – це місто», з метою навчання кращим практикам соціального проектування.

Провідною тренінгу виступила Дар’я Касьянова, керівник напрямку «Тепло сім’ї» благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». В ході тренінгу Дар’я Касьянова навчила учасників найбільш важливим аспектам, які необхідно враховувати при розробці та реалізації соціальних проектів, поділилася знаннями про світові тенденції та кращі практики у сфері соціального проектування.

«Було дуже багато охочих навчитися писати соціальні проекти. Це говорить про те, що люди відчувають брак знань і досвіду в цій галузі», – коментує Дар’я Касьянова керівник програм і проектів благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». – «Не дивлячись на те, що навчальний етап програми закінчився, ми готові надати консультативну допомогу кожному, хто планує брати участь в конкурсі».

Програма тренінгу також включала в себе розгляд питань, що стосуються ідеології проекту. Зокрема, були розглянуті основні помилки при підготовці та поданні проектів на конкурс, акценти соціального проектування, складання плану реалізації проекту, питання фінансової звітності і роботи в проектних групах. Досвід, який отримали учасники тренінгу в ході навчання соціальному проектуванню, допоможе розвитку і втіленню в життя найкращих ідей жителів Запоріжжя, спрямованих на підвищення якості та рівня комфортності соціального середовища Запорізького регіону в рамках програми «Ми – це місто».

Нагадаємо, конкурс «Ми – це місто» на найкращі соціальні проекти серед громадських , муніципальних установ і жителів міста оголошений в рамках реалізації соціальних програм МК «Запоріжсталь». Метою програми є розвиток соціальної активності місцевого населення та підтримка реалізації актуальних проектів, спрямованих на підвищення якості та рівня комфортності соціального середовища міста Запоріжжя. Бюджет Конкурсу – 500 тис. грн. Переможці конкурсу, які запропонували найкращі проекти, зможуть отримати фінансування на реалізацію своїх ідей в обсязі до 50 тис. грн.

Menu