МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ВЗЯВ УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНОМУ ЕКОЛОГІЧНОМУ ФОРУМІ «ДОВКІЛЛЯ ДЛЯ УКРАЇНИ»

22 квітня в Києві відбулося відкриття міжнародного екологічного форуму «Довкілля для України» (далі – Форум). У церемонії відкриття взяли участь вищі посадові особи держави, іноземні гості, представники екологічної громадськості.

Активну участь у роботі секцій Форуму взяли представники комбінату «Запоріжсталь».

«Для нас участь у форумі – це можливість поділитися досвідом, перейняти найкращі ідеї, передові технології і ознайомитися з сучасними тенденціями у сфері екології та природоохоронної діяльності. Комбінат «Запоріжсталь» – сучасне підприємство, яке проводить екологічну модернізацію і прагне відповідати всім європейським стандартам в усіх напрямках діяльності, а також бути одночасно конкурентним і безпечним з точки зору екології», – зазначив директор з охорони праці, промислової та техногенної безпеки МК «Запоріжсталь» Ігор Черняк.

 

 

Також, в рамках програми Форуму 23 квітня пройде VIII Міжнародна виставка «Довкілля-2015», на якій серед інших буде представлена експозиція Групи Метінвест, що представляє свої нові природоохоронні програми.

Слід зазначити, що за останні два роки на МК «Запоріжсталь» побудована і введена в експлуатацію нова агломашина № 1 з високоефективною газоочисткою, проведена масштабна модернізація доменної печі № 4 з установкою системи аспірації ливарного двору і підбункерних естакади, завершено будівництво нової травильної лінії цеху холодної прокатки, на завершальній стадії будівництво і налагодження газоочистки агломашини № 2, реалізовані великі проекти в галузі енергоефективності та енергозбереження.

У програму подальшої модернізації МК «Запоріжсталь», згідно реалізації технологічної стратегії Групи Метінвест, входить послідовна реконструкція газоочисток агломашин № 3 – № 6, яка дозволить досягти на кожній агломашине зниження викидів в атмосферу пилу і газів на рівні 10% від загальних викидів комбінату. Інвестиції в реконструкцію 6-ти агломашин 70 млн доларів.

Menu