МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ПРЕДСТАВИВ ПОСЛУ АВСТРІЇ В УКРАЇНІ ЕКОЛОГІЧНИЙ ПРОЕКТ В ЦЕХУ ХОЛОДНОЇ ПРОКАТКИ

29 травня 2014 МК «Запоріжсталь» відвідала австрійська делегація, у складі Надзвичайного і Повноважного Посла Австрії в Україні Вольфа Дітріха Хайма, а також представників компанії Siemens VAI (Австрія), де ознайомилася з ходом впровадження на комбінаті екологічного проекту з будівництва лінії соляно-кислотного травлення (НТА-4) в цеху холодної прокатки № 1 (ЦХП-1).

У ході візиту Генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма обговорив з Послом Австрії в Україні Вольфом Хаймо , а також представниками компанії Siemens VAI, що постачала обладнання для НТА – 4, підсумки проекту з впровадження НТА-4 та перспективні напрямки потенційної співпраці – проект з будівництва конвертерного цеху.

««Запоріжсталь» активно впроваджує екологічні проекти для зниження техногенного навантаження на навколишнє середовище. Будівництво нової травильної лінії – це інвестиції в поліпшення екології нашого регіону. Також цей проект є успішним прикладом співпраці з австрійськими партнерами – ми виконали всі взяті на себе зобов’язання з погашення кредиту, наданого під будівництво нової травильної лінії», – підкреслив Генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

30 жовтня 2012 МК «Запоріжсталь» погасив кредит у розмірі 33,2 млн євро, наданий комбінату банком Citibank International plc (Лондон), з покриттям Австрійського Контрольного Банку (OeKB). Метою отримання даного кредиту була закупівля обладнання для установки лінії соляно-кислотного травлення (НТА-4) в цеху холодної прокатки № 1 компанії Siemens VAI (Австрія). Інвестиції в проект склали близько 730 млн грн.

Під час зустрічі з австрійським Послом Ростислав Шурма зазначив, що «Запоріжсталь» розглядає компанію Siemens VAI, як ключового постачальника обладнання, а ОеКБ (Австрійський Контрольний Банк), як ключового фінансового партнера в проекті будівництва конвертерного цеху на комбінаті, замість застарілого мартенівського виробництва.

Посол Австрії в Україні Вольф Хайм високо оцінив комбінат «Запоріжсталь»: «Я дуже радий, що побував на такому конкурентоспроможному підприємстві, яке прагне до підвищення власної ефективності, розвитку промислових потужностей, виконання взятих на себе зобов’язань. «Запоріжсталь» – успішний приклад потужної конкурентоспроможності», – сказав Вольф Хайм.

Представник Siemens VAI Роберт Райзетбауер відзначив важливість майбутньої співпраці з комбінатом: «Для нас комбінат «Запоріжсталь» надійний партнер, який показав високий рівень ведення стратегічно важливих проектів. Саме фінансування з Австрії допомагає нам разом з українськими партнерами реалізовувати їх. Ми сподіваємося на продовження співпраці і будемо раді брати участь у реалізації дійсно дуже великого і важливого проекту – будівництві конвертерного цеху».

Нагадаємо, що проект з будівництва НТА-4 реалізується в рамках тристоронньої угоди між МК «Запоріжсталь», Запорізькою обласною радою та Міністерством охорони навколишнього середовища і спрямований на поліпшення екологічної ситуації в регіоні. Екологічний ефект – скорочення викидів парів сірчаної кислоти на 83%, повна ліквідація скидів комбінату в річку Дніпро від цеху холодної прокатки.

Menu