МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ОТРИМАВ ВИСОКУ ЕКСПЕРТНУ ОЦІНКУ ДІЯЛЬНОСТІ ЗА МОДЕЛЛЮ ВДОСКОНАЛЕННЯ EFQM

У середині травня експерти Української асоціації якості – партнери Європейського фонду управління якістю (EFQM), відвідали МК «Запоріжсталь», де ознайомилися з системою управління комбінатом. За підсумками перевірки експерти дали високу оцінку діяльності комбінату за моделлю вдосконалення EFQM.

Модель EFQM (European Foundation for Quality Management) – модель Європейського фонду управління якістю, покликана стимулювати організації вдосконалювати якість своєї продукції і якість управління, вона увійшла в число найбільш ефективних практик по системному управлінню компаній. Серед тих, хто застосовує її для вдосконалення своєї діяльності, – структури ООН, уряд Об’єднаних Арабських Еміратів, компанії «Bosh», «Siemens» та інші.

У ході перевірки група експертів провела дослідження і вимірювання потужності управлінського потенціалу комбінату, зустрілася з співробітниками підприємства всіх рівнів – від вищого керівництва до робітників. Також було вироблено спільне бачення ключових областей для подальшого вдосконалення діяльності МК «Запоріжсталь». На підтвердження заслуженої високої оцінки МК «Запоріжсталь» буде нагороджений сертифікатом EFQM «Визнана досконалість».

«Ми хочемо відзначити вражаючий прогрес за всіма напрямками діяльності підприємства за півтора року роботи нової команди топ-менеджерів. Вже найближчим часом, після узгодження з Європейським фондом управління якістю, експертна група надасть комбінату докладний звіт з описом сильних сторін і областей комбінату для вдосконалення за всіма критеріями моделі», – сказав європейський експерт з моделі EFQM Тарас Калита.

Нагадаємо, що на МК «Запоріжсталь» в даний час успішно діє інтегрована система менеджменту у сфері якості, енергоефективності, охорони праці та екології, що відповідає вимогам міжнародних стандартів по цих напрямках.

Menu