МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ПІДПИСАВ МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ З ФЕДЕРАЦІЄЮ ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИ УКРАЇНИ

6 квітня 2013 в спортивному манежі МК «Запоріжсталь» Генеральний директор комбінату Ростислав Шурма та президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул підписали меморандум про розвиток співпраці між підприємством і Федерацією легкої атлетики України.

Меморандум передбачає створення необхідної матеріально-технічної бази та відповідних умов для тренувань у спортивному манежі МК «Запоріжсталь», а також стимулювання і підтримку провідних спортсменів області. Також у спільних планах комбінату та Федерації легкої атлетики України проведення змагань національного та міжнародного рівнів на базі реконструйованого сучасного спортивного манежу підприємства.

«Розвиток спорту і фізичної культури по праву входять до числа пріоритетів нашої соціальної політики. Я твердо переконаний, спортивні перемоги потрібні для підтримки сили духу, просування цінностей активного, здорового способу життя, щоб спорт став вибором для молодого покоління», – зазначив Генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

Знаковим моментом при підписанні спільного Меморандуму стало проведення чемпіонату з легкої атлетики, присвяченого 80-річчю комбінату. У турнірі взяли участь 200 легкоатлетів з усієї України. Відкрив чемпіонат масовий забіг за участю відомих спортсменів: Марії Ремень, Олесі Повх, Олексія Касьянова, Анни Гацько, Ганни Мельниченко та Володимира Буракова.

«Підписання меморандуму про співпрацю між Федерацією легкої атлетики України і МК «Запоріжсталь»- це історична подія, яка знаменує собою співробітництво Королеви спорту і одного з лідерів української промисловості. «Запоріжсталь» славиться сповіданням принципів соціальної відповідальності. Це підприємство, яке вміє не тільки добувати, а й віддавати», – говорить президент ФЛАУ Ігор Гоцул. – «Вінцем нашої співпраці стануть яскраві та видовищні міжнародні змагання. У нас дуже амбітні плани, і тепер ми можемо рухатися в загальному напрямку».

Народний депутат України Євген Карташов сказав: «Легка атлетика – важкий вид спорту. Займатися ним, а тим більше підтримувати і розвивати, можуть лише міцні фізично і сильні духом люди. Цього року «Запоріжсталь» взяв успішний старт. Упевнений, своє 80-річчя комбінат зустріне на піку виробничої та спортивної форми».

У рамках співпраці МК «Запоріжсталь» та Федерація легкої атлетики України у 2013 році інвестують у розвиток спортивного манежу 4 млн грн., Кожен зі свого боку по 2 млн грн.

Нагадаємо, в 2013 році комбінату виділив на розвиток і підтримку спорту в Запорізькій області 8,5 млн грн., З яких 6 млн грн. – інвестиції в утримання і розвиток спортивного манежу СК «Металург», 2 млн грн. – на утримання і розвиток яхт-клубу МК «Запоріжсталь» і 450 тис. грн. на виплату щомісячних іменних стипендій дев’яти провідним спортсменам Запорізького регіону.

Menu