МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ОГОЛОСИВ У ЗАПОРІЖЖІ СТАРТ КОНКУРСУ СОЦІАЛЬНИХ ПРОЕКТІВ «МИ – ЦЕ МІСТО»

18 березня 2013 МК «Запоріжсталь» оголосив про старт конкурсу «Ми – це місто» на найкращі соціальні проекти серед громадських, муніципальних установ і жителів міста. Бюджет виділених комбінатом коштів на реалізацію соціальних проектів в рамках конкурсу становить 500 тис. грн.

Метою конкурсу «Ми – це місто», що проводиться в рамках соціальних програм МК «Запоріжсталь», є розвиток соціальної активності місцевого населення та підтримка реалізації актуальних проектів, спрямованих на створення інноваційних підходів для вирішення соціальних завдань і підвищення комфортності міста. Переможці конкурсу, які запропонували найкращі проекти, зможуть отримати фінансування на реалізацію своїх ідей до 50 тис. грн.

“При оцінці пропозицій ми будемо віддавати перевагу системним проектам, які орієнтовані на розвиток Запоріжжя на довгострокову перспективу. Для нас важливо, щоб ініціатива виходила від громадськості, це буде гарантом бережливого і відповідального ставлення до всього, що втілиться в рамках програми «Ми – це місто», – підкреслив Генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

Конкурс проходить у три етапи: навчання учасників і подача заявок, розгляд та експертиза проектів, визначення переможців та реалізація найбільш цікавих і перспективних пропозицій. Етап подачі заявок на участь у конкурсі триватиме до 30 квітня 2013 Учасниками конкурсу можуть стати неприбуткові організації (громадські організації, благодійні фонди, спілки, асоціації та ін); міські (районні, селищні, пр.) адміністрації; державні та комунальні установи. Ініціативні групи населення і громадяни можуть брати участь у конкурсі через організацію, що задовольняє умовам конкурсу.

Оцінка проектів буде здійснюватися експертною радою на підставі затверджених критеріїв – затребуваність і реалістичність, ступінь розробленості проектної ідеї, оригінальність, соціальна значимість, стійкість проекту після завершення фінансування. До складу експертної ради увійшли: Генеральний директор ВАТ «Запоріжсталь» Р. Шурма, заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Петро Гончарук, секретар Запорізької міської ради Роман Таран, народний депутат Верховної Ради України VII скликання Євген Карташов, ректор ЗНТУ Сергій Бєліков, ректор ЗДІА Володимир Пожуєв, ректор ЗНУ Микола Фролов, ректор ЗДМУ Юрій Колесник, ректор КПУ Віктор Огаренко, головний редактор телеканалу «МТМ» Людмила Маринюк, менеджер з питань регіонального розвитку ВАТ «Запоріжсталь» Анатолій Пустоваров, секретар молодіжної міської ради Вікторія Агентаева, голова міської організації ветеранів України Віктор Короленко. Експертна рада уповноважений оцінювати і приймати рішення про фінансування запропонованих конкурсантами проектів.

«Ця важлива соціальна програма дає не тільки відмінну можливість всім небайдужим городянам запропонувати своє бачення розвитку та благоустрою рідного міста, а й реалізувати ці ідеї на практиці. Крім цього, вона змусить задуматися кожного жителя про своє особисте вкладі у розвиток рідного Запоріжжя», – зазначив народний депутат Верховної Ради України VII скликання Євген Карташов.

Menu