МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» НАПРАВИВ НА РОЗВИТОК СПОРТУ 21 МЛН ГРИВЕНЬ

7 січня 2014 в легкоатлетичному манежі МК «Запоріжсталь» відкрився командний чемпіонат України з легкої атлетики, в якому взяли участь кращі спортсмени з усієї України. Після урочистої церемонії відкриття пройшов прес-брифінг за участю фінансового директора МК «Запоріжсталь» Руслана Божко та першого заступника міністра молоді та спорту України – президента Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ) Ігоря Гоцула, на якому були підведені підсумки співпраці ФЛАУ з МК «Запоріжсталь».

Комбінат «Запоріжсталь» в квітні 2013 підписав Меморандум про співпрацю з Федерацією легкої атлетики України. Меморандум передбачає створення необхідної матеріально-технічної бази для тренувань і змагань високого рівня в спортивному манежі, підтримку провідних спортсменів області.

За два останні роки МК «Запоріжсталь» направив на підтримку і розвиток спорту понад 21 млн грн, (2013 – 8,5 млн грн, 2014 -12,8 млн грн), в тому числі в рамках виконання умов Меморандуму про співпрацю з ФЛАУ комбінат направив 7,2 млн грн (2013 – 3,5 млн грн, 2014 – 3,7 млн грн) на модернізацію легкоатлетичного манежу – проведена заміна вітражів на фасадах будівлі, ремонт гостьових санвузлів, фасадів, холу будівлі, модернізація системи опалення, системи озвучування манежу, установка системи контролю доступу, придбана система фотофінішу, оновлений тренажерний зал. Крім цього, комбінат здійснює підтримку провідних спортсменів області (серед них 6 легкоатлетів), виділивши іменні стипендії.

«Комбінат зробить все можливе, щоб підготовка спортсменів проходила в сучасних і комфортних умовах. Ми прагнемо, щоб за нашим спортивним манежем надійно закріпився статус сучасного об’єкта підготовки до Олімпійських ігор, щоб тут народжувалися зірки світового спорту, які покажуть найкращі результати на міжнародних змаганнях і відстоять спортивну честь України», – зазначив фінансовий директор МК «Запоріжсталь» Руслан Божко.

Відзначимо, що в 2014 р. в спортивному манежі проведено 18 змагань всеукраїнського та міжнародного рівня, в тому числі 8 Чемпіонатів та Кубків України з легкої атлетики, греко-римської боротьби, рукопашного бою і «богатирських ігор», в яких взяли участь більше 5000 осіб.

Комбінат на постійній основі здійснює підтримку спортивних організацій Запорізької області – на безкоштовній основі комбінат надає легкоатлетичний манеж для тренувань провідним спортсменам та вихованцям СДЮШОР з легкої атлетики та спортивної гімнастики, спортсменам “Інваспорт”, фінансує заняття з веслування, з вітрильного спорту. У 2014 році на ці цілі було спрямовано близько 800 тис. грн.

Menu