МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ТА ФОНД РІНАТА АХМЕТОВА «РОЗВИТОК УКРАЇНИ» ПРОВЕЛИ ДЛЯ ПРЕДСТАВНИКІВ КУЛЬТУРИ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ НАВЧАЛЬНИЙ СЕМІНАР

29 травня 2013 для представників культури м. Запоріжжя відбувся семінар за участю Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» на тему «Сучасна культура перед сучасними викликами». Семінар організований в рамках реалізації соціальних програм МК «Запоріжсталь» за підтримки обласного департаменту культури Запорізької обласної державної адміністрації.

У навчальному семінарі взяли участь близько 60 представників обласних та міських департаментів культури, муніципальних установ, представників громадських організацій м. Запоріжжя та міст Запорізької області (Токмак, Мелітополь, Бердянськ, Приморськ).

Модератором зустрічі виступила керівник напрямку «Динамічна культура» фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Олеся Островська-Люта . Вона доступно поінформувала учасників семінару про програми та проекти фонду, в яких можуть взяти участь професійні культурні співтовариства Запоріжжя та області. Фондом «Розвиток України» в рамках напрямку «Динамічна культура» на сьогоднішній день успішно реалізуються дві програми: програма “і3” і «Динамічний музей». За словами Островської-Лютої, для отримання гранту по реалізованим програмам важливі якість ідеї та її опис, а також прозорий, реалістичний і справедливий бюджет. У ході семінару Олеся Островська-Люта також поділилася знаннями в області написання проектних пропозицій у сфері культури та можливості, які надаються учасникам програм.

Під час семінару учасники – представники сфери культури Запорізької області – змогли задати питання представнику Фонду «Розвиток України» за сучасній культурі, візуальної творчості і як можна розглядати культуру з різних перспектив.

«Мета зустрічі – налагодити співпрацю між організаціями та культурними операторами з різних регіонів. Ми хочемо залучити якомога більше культурних організацій і творчих людей Запоріжжя, до участі у грантовій програмі фонду «Розвиток України», розширити можливості для творчого розвитку», – зазначила керівник напряму «Динамічна культура» Олеся Островська-Люта.

Як зазначила директор департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації Ірина Конорева: «Комбінат «Запоріжсталь»- соціально відповідальне підприємство, яке робить великий внесок у розвиток регіону з багатьох напрямків. Сьогоднішній, спільно організований з комбінатом семінар, за участю фонду «Розвиток України», дасть імпульс для подальшого розвитку культурних заходів, спрямованих на задоволення культурних потреб, як населення Запорізької області, так і всієї України».

Menu