МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ФІНАНСУЄ ВИТРАТИ З ВИГОТОВЛЕННЯ, ВСТАНОВЛЕННЯ ТА ОБСЛУГОВУВАННЯ ШТУЧНИХ НЕРЕСТОВИЩ НА РІЧЦІ ДНІПРО

В рамках громадської екологічної ініціативи «Врятуємо Дніпро Разом» 20 березня 2013 p. відбувся круглий стіл на тему «Екологія Каховського водосховища: збереження природного балансу».

На круглому столі були обговорені актуальні екологічні проблеми Каховського водосховища та можливі шляхи вирішення щодо поліпшення стану Дніпровського басейну. У роботі круглого столу взяли участь представники контролюючих органів, МК «Запоріжсталь», природоохоронних та громадських організацій.

Обговорення проблем Каховського водосховища в рамках круглого столу, стало логічним продовженням громадської екологічної ініціативи «Врятуємо Дніпро разом», підтриманої металургійним комбінатом «Запоріжсталь» в листопаді 2012 р. Акція консолідувала зусилля мешканців Запоріжжя, природоохоронних та екологічних та громадських організацій з очищення наземної і водної частини річки Дніпро (більше 1100 учасників, зібрано близько 18 тонн сміття). У грудні 2012 р. МК «Запоріжсталь» профінансував другий етап акції «Врятуємо Дніпро разом» – зариблення р. Дніпро рослиноїдних видами риб.

У ході круглого столу учасниками було наголошено на важливості подальшої реалізації суспільно-екологічної ініціативи «Врятуємо Дніпро разом» в 2013 році, першим її етапом стане створення штучних нерестових площ для підтримці ефективної роботи природних нерестовищ р.Дніпро. Фінансові кошти на реалізацію цього важливого природоохоронного проекту, як і всіх інших проектів у рамках «Врятуємо Дніпро разом», виділить металургійний комбінат «Запоріжсталь». «Однією з найактуальніших екологічних проблем Каховського водосховища раніше залишається замулювання мілководь, придатних для нересту риби, що призводить до зниження її популяції і зміни видового складу», – так прокоментував ситуацію, що склалася заступник начальника Запорожьерибоохрани Дмитро Євсєєв.

Виготовленням самих сховищ готові зайнятися громадські організації регіону – Запорізької обласної федерації підводного полювання, дайвінгу та рибальства та обласної організації українського товариства мисливців і рибалок.

Menu