МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» МІНІМІЗУЄ КІЛЬКІСТЬ ПРОМИСЛОВИХ ВІДХОДІВ

МК «Запоріжсталь» взяв участь у практикумі на тему «Екологічна та промислова безпека при поводженні з відходами виробництва і споживання: актуальні питання 2013 року», організованому департаментом екології та природних ресурсів Запорізької облдержадміністрації.

Учасниками заходу було відзначено позитивний досвід МК «Запоріжсталь» щодо поводження з відходами промислового виробництва. Нагадаємо, з серпня 2012 комбінат значно активізував роботу з відходами виробництва, яка реалізується згідно принципів Групи Метінвест – збільшення обсягів реалізації відходів, їх повторне використання у виробництві з одночасним зниженням кількості, вдосконалення технологічних процесів.

«Комбінату необхідно постійно знижувати рівень екологічного впливу на навколишнє середовище, і це також стосується відходів виробництва. Наприклад, комбінат збільшив обсяги реалізації гранульованого шлаку за 7 місяців 2013 року – близько 580 тис. тонн, що на 65 % більше обсягів відвантаження аналогічного періоду минулого року – 348 тис. тонн», – зазначив Генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

У результаті ефективної роботи оборотних циклів комбінату за 7 місяців 2013 уловлено та повернуто у виробництво близько 70 тис. тонн залізовмісних шламів, що є додатковим джерелом сировини. Крім цього, введення в дію 16 травня 2013 агломашини № 1 з високотехнологічним газоочисним обладнанням, поряд зі зниженням викидів пилу в атмосферу, дозволяє повертати назад у виробництво близько 6 тис. тонн на рік вловлених залізовмісних відходів.

Menu