Метінвест та «Запоріжсталь» підтримали реабілітаційну програму для дітей, що постраждали від війни

Ініціатором проєкту виступив запорізький спортсмен та громадський діяч Денис Силантьєв

За фінансової підтримки Групи Метінвест та в партнерстві з комбінатом «Запоріжсталь» в Запоріжжі стартував новий сезон проєкту «Фізична реабілітація дітей через плавання» для дітей, що найбільше постраждали від війни – дітей-сиріт, вимушених переселенців та дітей з родин військовослужбовців. Ініціатором проєкту виступив запорізький спортсмен та громадський діяч Денис Силантьєв. 

Проєкт «Фізична реабілітація дітей через плавання» полягає в проведенні фізичної, психологічної та оздоровчої реабілітації дітей, що найбільше постраждали від війни через заняття плаванням. У програму закладені реабілітаційні та адаптаційні методики, розроблені відомим плавцем, призером Олімпіади 2000 року Денисом Силантьєвим. Заняття сприятимуть нормалізації стану дітей завдяки руховій активності, пізнаванню нового, позитивним емоціям та корисній зайнятості.

Для учасників програми заняття будуть безкоштовними. Реалізувати проєкт вдалося завдяки фінансовій підтримці Групи Метінвест, яка скерувала на ці цілі 180 тисяч гривень.

«Війна не повинна ставити на паузу життя наших дітей, адже дитинство буває тільки раз. І в наших силах зробити так, щоб діти, які зараз проходять недитячі випробовування війною, мали змогу займатися спортом, розвиватися, спілкуватися з однолітками та отримувати позитивні емоції. Щоб допомогти дітям, що найбільше постраждали від війни, подолати наслідки психологічних травм, Група Метінвест вчергове підтримала проєкт Дениса Силантьєва з фізичної реабілітації через плавання. Впевнений, що участь у проєкті буде корисною та цікавою для дітей та сприятиме їх подальшому ментальному та фізичному розвитку», – зазначив Генеральний директор комбінату «Запоріжсталь» Групи Метінвест Роман Слободянюк.

Ефективність реабілітаційних методик програми підтверджена на практиці. Нагадаємо, що перший сезон проєкту «Фізична реабілітація дітей через плавання» проходив в Запоріжжі у 2022 році. У межах проєкту заняття відвідали 235 дітей вимушених переселенців, які мали ментальні політравми. Після реабілітації діти не тільки навчилися різним стилям плавання, але й відчули покращення ментального стану.

Перше тренування для дітей – від олімпійського призера Дениса Силантьєва

«Кожна українська дитина травмована війною – у подальшому це може негативно вплинути на її життя та розвиток. Щоб підтримати дітей, які втратили рідних або свої домівки, ми продовжуємо реалізацію програми з фізичної реабілітації через плавання. Вона допоможе учасникам віком від 8 до 16 років відволіктися від страшного досвіду війни завдяки руховій активності та соціалізуватися, а окрім того – навчитися плавати», – зазначив олімпійський призер з плавання, громадський діяч Денис Силантьєв.

Новий етап проєкту «Фізична реабілітація через плавання» стартував 3 листопада 2023 року в одному зі спортивних комплексів Запоріжжя. Очікується, що за три місяці заняття відвідають щонайменше 150 дітей вимушених переселенців, дітей з родин військових та дітей, які втратили рідних на війні. Тренером програми виступить заслужений тренер України з плавання Сергій Проняєв. Заняття проводитимуть з урахуванням усіх безпекових норм, зокрема під час повітряної тривоги діти будуть знаходитися в бомбосховищі спортивного комплексу.

Учасники нового сезону проєкту “Фізична реабілітація дітей через плавання”

Menu