МЕТІНВЕСТ ПРОПОНУЄ СТВОРЮВАТИ ЕКОФОНДУ ДЛЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ЕКОЛОГІЧНИХ ПРОЕКТІВ

Найбільша в Україні гірничо-металургійна компанія Метінвест пропонує створювати екологічні фонди, які будуть наповнюватися з екологічних виплат промислових підприємств.

Така пропозиція прозвучала на громадських слуханнях проекту оновленої Стратегії державної екологічної політики України на період до 2020 року, які пройшли 30 липня 2015 в Міністерстві екології та природних ресурсів України.

Так, за рахунок коштів екофондів пропонується фінансувати екологічні проекти, виходячи з актуальних можливостей і пріоритетних проектів.

«Для досягнення європейських екологічних норм і стандартів необхідно впроваджувати сучасні європейські технології. Ми системно впроваджуємо таку програму у виробництві. За останні два роки в екологічну модернізацію комбінату інвестовано близько 2,25 млрд грн. Але в складних економічних умовах дуже складно продовжувати таку масштабну програму. Ми пропонуємо конкретні заходи, зокрема, створити екологічні фонди, які будуть підтримувати і заохочувати підприємства до впровадження екологічних проектів», – заявила начальник управління охорони навколишнього середовища меткомбінату «Запоріжсталь» Інна Холіна.

Цю пропозицію планується включити в Національний план дій на період 2016-2020 року. Обговорення проектів і пропозицій планується до жовтня 2015 року. В цілому, в рамках слухань прозвучало багато цікавих ідей, надійшли конкретні пропозиції та зміни до Стратегії. При цьому в Міністерстві акцентують увагу на необхідності наповнити документ практичним змістом:

«Необхідно сконцентрувати зусилля на конкретних напрямах, наповнювати Стратегію і програму національних дій в галузі охорони навколишнього середовища практичним змістом. Важлива актуальність ідей і пропозицій», – зазначив заступник міністра екології та природних ресурсів України Сергій Курикін.

Menu