Конкурс «Ми – це місто» «Запоріжсталі» переміг в національному конкурсі кейсів КСВ

17 грудня 2019 року в Києві відбулася всеукраїнська бізнес-конференція «Бізнес, який змінює країну» і підведення підсумків Х Національного конкурсу КСВ-кейсів.

Головною темою конкурсу кейсів в 2019 році стало досягнення цілей сталого розвитку і внесок українського бізнесу в їх досягнення. Кейси оцінювали за чотирма основними критеріями: інноваційність, діалог зі стейкхолдерами, довгострокові результати проекту для компанії і суспільства, формат опису кейса. Відповідність кейсів-номінантів вимогам оцінювали експерти КСВ, які є представниками організацій, що просувають принципи соціальної відповідальності в своїх країнах: Невен Маринович (Сербія), Мафальдо Євангеліста (Португалія), П’єр Мазо (Франція), Агнес Алксніте (Латвія), Томас Серцовіч (Ірландія ) і Томас Кьегард (Данія).

Конкурс соціальних ініціатив «Ми – це місто» комбінату «Запоріжсталь» визнаний кращим корпоративним внеском в досягнення мети №11 «Забезпечення відкритості, безпеки, життєстійкості і стійкості міст і населених пунктів».

Конкурс соціальних проектів «Ми – це місто» реалізується в м. Запорожжя з 2013 року. Його мета – залучити якомога більше активних жителів міста і області для реалізації соціальних проектів, спрямованих на підвищення якості життя в Запоріжжі. Учасники можуть подавати свої ініціативи в сфері поліпшення інфраструктури міста, екології; культури, освіти, спорту; волонтерства та патріотизму.

За 7 років існування конкурсу «Ми – це місто» запорожці подали до участі тисяча шістсот п’ятьдесят три заявки, 330 кращих були реалізовані. Грантовий фонд конкурсу за цей період склав 22,3 млн гривень. Кошти на реалізацію проектів направив комбінат «Запоріжсталь», при пайовій участі заводів «Запоріжвогнетриву», «Запоріжкоксу» і Запорізького ливарно-механічного заводу.

Відзначимо, конкурс кейсів з КСВ заснований в 2009 році Центром «Розвитку корпоративної соціальної відповідальності» і є єдиною національною премією оцінки проектів соціальної відповідальності компаній в Україні. З 2016 р незмінною темою конкурсу стали глобальні цілі сталого розвитку 2030 – ключові напрямки розвитку країн були прийняті на саміті ООН зі сталого розвитку та налічують 17 цілей, яким відповідають 169 завдань.

Menu