ЕКОНОМІЧНИЙ РАДНИК ПОСОЛЬСТВА США: «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» – ПРИКЛАД УСПІШНИХ РЕФОРМ ДЛЯ ВСІЄЇ УКРАЇНИ

18 березня 2015 МК «Запоріжсталь» в рамках робочого візиту до Запоріжжя відвідала делегація посольства США в Україні у складі економічного радника Чіпа Лайтінен і другого секретаря Крістофера Греллера.

Представники посольства США ознайомилися з виробничою діяльністю МК «Запоріжсталь» і з тими змінами, які відбулися на підприємстві за останні три роки.

 

Зліва направо: економічний радник Чіп Лайтінен, другий секретар Крістофер Греллер, економічний радник Чіп Лайтінен та Генеральний директор МК “Запоріжсталь” Ростислав Шурма на лінії соляно-кислотного травлення №4 в цеху холодної прокатки №1

 

На зустрічі з представниками американського посольства Генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма розповів про роботу комбінату в нинішніх умовах: «Ми продовжуємо інвестувати в модернізацію нашого виробництва. У 2014 році наші інвестиції стали найбільшими серед всіх областей України – в технічну модернізацію комбінату ми вклали близько 120 мільйонів доларів. Сьогодні наш комбінат одне з небагатьох підприємств України, яке в найскладніших економічних умовах продовжує не просто працювати, а розвиватися, збільшувати обсяги виробництва»

У свою чергу, економічний радник посольства США Чип Лайтінен подякував Ростислава Шурму за можливість ознайомитися з діяльністю підприємства і відмитив: «Успішні реформи і позитивні зміни, що відбуваються на комбінаті – це приклад того, що має відбуватися зараз по всій Україні. У складній економічній ситуації, в якій зараз знаходиться Україна, «Запоріжсталь» – зразок промислового підприємства, яке не тільки зберігає стабільність роботи, а й успішно розвивається, інвестує в модернізацію, шукає нові ринки і зберігає конкурентоспроможність».

 

Зустріч керівництва МК “Запоріжсталь” з делегацією посольства США в Україні в рамках робочого візиту до Запоріжжя 18 березня 2015 г (Генеральний директор МК “Запоріжсталь” Ростислав Шурма, фінансовий директор МК “Запоріжсталь” Руслан Божко, комерційний директор МК “Запоріжсталь” Володимир Байда)

 

У ході візиту на підприємство делегація посольства США ознайомилася з двома великими інвестиційними проектами, реалізованими в 2014 році: безперервною травильною лінією (НТА-4) в цеху холодної прокатки № 1 і доменною піччю № 4. Крім впровадження сучасних виробничих технологій проекти мають серйозну екологічну складову. Так, нова лінія НТА-4 повністю виключає скидання промислових вод у річку Дніпро від роботи цеху холодної прокатки № 1, а також на 83% скорочує викиди парів сірчаної кислоти в атмосферу. Реконструкція доменної печі № 4 включила в себе будівництво систем аспірації ливарного двору і підбункерного приміщення, що значно знизило викиди в атмосферу. Інвестиції в ці проекти склали близько 1,5 млрд. грн.

Menu