ГУБЕРНАТОР ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ ОЛЕКСАНДР ПЕКЛУШЕНКО ВІДВІДАВ ОБ’ЄКТ БУДІВНИЦТВА АГЛОМАШИНИ № 1 МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ»

28 листопада 2012 року, в ході робочого візиту на МК «Запоріжсталь», голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко ознайомився з ходом будівництва нової агломашини № 1 з високоефективним природоохоронним обладнанням – технологічної газоочисткою з 2 електрофільтрами.

На МК «Запоріжсталь» завершуються будівельно-монтажні роботи нової агломашини № 1, з оснащенням сучасної технологічної газоочисткою. Введення в промислову експлуатацію нової агломашини дозволить підприємству знизити викиди забруднюючих речовин в атмосферу близько 10%.

Проект реконструкції агломашини № 1 МК «Запоріжсталь» реалізується в рамках «Програми виходу з екологічної кризи м. Запоріжжя», прийнятої обласною радою. Інвестиції в проект з реконструкції агломашини № 1, з установкою сучасної технологічної газоочистки, складуть близько 240 млн грн.

Олександр Пеклушенко дав високу оцінку інвестиційним зусиллям МК «Запоріжсталь» з модернізації та реконструкції виробництва, впровадженню сучасних технологій. «Це масштабне будівництво підкреслює відповідальність комбінату« Запоріжсталь »і прийняття його керівництвом дієвих рішень. Виконати таку грандіозну роботу за три місяці під силу лише професіоналам. Оцінюючи внесок комбінату, я готовий поставити йому шість балів за п’ятибальною системою», – заявив журналістам під час візиту голова Запорізької обласної адміністрації О.Пеклушенко.

«Проект з реконструкції агломашини, в першу чергу, дає екологічний ефект. Поліпшення екології, зниження техногенного навантаження на навколишнє середовище регіону – наш борг перед жителями Запорізького краю», – зазначив Генеральний директор «Запоріжсталі» Ростислав Шурма.

Довідка:

Виробничі потужності аглоцеха МК «Запоріжсталь» складають 6 агломашин. На сьогоднішній день в цеху працює 5 агрегатів, агломашина № 1 зупинена на реконструкцію.

Агломашина-основне технологічне обладнання, призначене для отримання агломерату шляхом спікання рудної дрібниці і концентратів.

У складі комплексу агломашини № 1:

– Агломашина,

– Технологічна газоочистка, оснащена:

2 електрофільтрами, що знижують концентрацію пилу в відведених газах до 50 мг/м куб., до європейських стандартів,

абсорберами, що знижують концентрацію SО2 (сірчистого ангідриду) у відхідних газах до 400 мг / м куб., до європейських стандартів,

газоходами брудного і чистого газів,

системою контролю та моніторингу вмісту шкідливих речовин у відхідних газах,

– Установка підготовки та повернення у виробництво уловленной пилу,

– Ексгаустерне відділення,

– Зовнішні енерго-і електромережі, з протяжністю кабельної проводки – більше 20 км.

Газохід брудного і чистого газу – система трубопроводів діаметром 1610 і 1620 мм, що подає неочищені гази на ексгаустери/електрофільтри і відводить чисті гази, без пилу і SО2.

Обращение Генерального директора ОАО «Запорожсталь» Ростислава Шурмы к участникам общественной организации «Спасем Днепр вместе!»

Menu