Група Метінвест долучилася до створення стратегічного запасу провізії для Запоріжжя

Група Метінвест Ріната Ахметова та Вадима Новинського підтримує Запоріжжя, де розміщені чотири підприємства Компанії – Запоріжсталь, Запоріжкокс, Запоріжвогнетрив, Запорізький ливарно-механічний завод. З початком війни Запоріжжя стало ще й хабом, куди евакуюються жителі міст, що найбільше постраждали від агресії РФ. 

Попри те, що запорізькі підприємства тимчасово законсервовані через активні бойові дії в регіоні, вони все одно працюють, забезпечуючи виконання гуманітарної місії Метінвест у Запоріжжі. Зокрема, Центр координації гуманітарної місії Метінвест у Запоріжжі долучився до створення стратегічних запасів провізії в Запоріжжі. Місто створить запас пшениці, а компанія Метінвест закупить додатково 1 000 тонн зерна та залучиться до організації його доставлення в місто.

– Центр координації гуманітарної місії Метінвест у Запоріжжі у співпраці з місцевою владою вживає превентивних заходів, які спрямовані на упередження будь-яких криз у місті, зокрема й гуманітарної. Ми спільно напрацьовуємо рішення, покликані убезпечити запоріжців у цей вкрай складний час. У межах створення стратегічних запасів провізії в Запоріжжі Метінвест у координації з Фондом Ріната Ахметова долучилися до формування запасу зерна для міста. Також Запоріжсталь має великий досвід з організації логістики, тож беремо участь і в доставленні життєво необхідної провізії в місто. Щиро вірю, що місту не доведеться пережити страшний досвід гуманітарної кризи або якихось болісних обмежень, але ми маємо бути готові до будь-якого розвитку подій і турбуватися про кожного запоріжця, – зазначив керівник Центру координації гуманітарної місії Метінвест у Запоріжжі, генеральний директор Запоріжсталі Олександр МИРОНЕНКО. 

Щодня пшеницю транспортують у місто до 40 великовантажних машин. Сумарно вони перевозять у спеціально обладнане сховище до 350 тонн зерна на добу. На час дії комендантської години доставлення зерна призупинене, воно відновиться вже в понеділок 21 березня.

Menu