ГРАНТИ ВІД МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ОТРИМАЮТЬ 27 СОЦІАЛЬНИХ ПРОЕКТІВ-ПЕРЕМОЖЦІВ КОНКУРСУ «МИ – ЦЕ МІСТО»

7 червня 2015 р. МК «Запоріжсталь» підбив підсумки конкурсу соціальних проектів «Ми – це місто» – з 163 представлених на конкурс ініціатив визначені 27 переможців, кожен з яких отримає грант на розвиток важливих для міста соціальних ідей. Кожен фіналіст отримає грант у розмірі до 100 тис. Грн, загальна сума коштів, спрямованих на виплату грантів переможцям – близько 1,7 млн грн (у 2014 році – 1,1 млн грн).

Конкурс «Ми – це місто» проходить в м. Запоріжжя третій рік поспіль в рамках програм корпоративної соціальної відповідальності Групи Метінвест. Його мета – підвищення соціальної активності населення та підтримка актуальних проектів, спрямованих на підвищення якості життя у всіх містах присутності Метінвесту.

Конкурс стартував у квітні, протягом місяця учасники конкурсу подавали заявки, а в травні всі проекти пройшли технічну експертизу і були розглянуті експертною радою, до складу якої увійшли відомі та авторитетні люди Запоріжжя, представники різних професій і галузей діяльності. Після презентації експертна рада обрала переможців, які набрали найбільшу кількість балів згідно встановленим критеріям.

З кожним роком число учасників та переможців конкурсу зростає – у 2013 році переможцями стали 15 проектів, в 2014 – 17, у 2015 – 27 соціальних проектів. Серед учасників конкурсу – бібліотеки, школи, благодійні організації, комунальні установи, медичні, спортивні, громадські установи та організації Запоріжжя та Запорізької області.

«Конкурс з кожним роком набирає обертів. Комбінат «Запоріжсталь» вже традиційно збільшив фінансування конкурсу, яке в підсумку склало 1,7 млн гривень. Відрадно, що запорожці по-справжньому залучені в процес, зацікавлені зробити життя в місті та області краще і якісніше. Особливо відзначу широкий спектр проектів запропонованих на конкурс. Були дуже цікаві і різнобічні ідеї, які охоплюють найактуальніші проблеми нашого сьогоднішнього життя», – зазначив голова журі конкурсу «Ми – це місто», головний інженер МК «Запоріжсталь» Володимир Буряк.

В результаті учасники конкурсу реалізують до кінця 2015 року в Запоріжжі безліч важливих для міста соціальних проектів за такими напрямками: благоустрій і створення зон відпочинку; культура, освіта, спорт; підтримка волонтерського руху та патріотичне виховання підростаючого покоління. У Запоріжжі пройде фестиваль аматорського кіно, перший Всеукраїнський фестиваль домашньої консервації, запорожці побачать новий спектакль про історію міста Запоріжжя, в місті з’являться нові арт-лавки і ще багато різних цікавих і корисних для міста проектів.

З переліком переможців конкурсу можна ознайомитися за посиланням: https://zaporizhstal.com/uk/vidpovidalnist/korporativna-socialna-vidpovidalnist/konkurs-mi-ce-misto/

Menu