Голова Запорізької ОВА Юрій Малашко відвідав комбінат «Запоріжсталь»

Очільник Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко із робочим візитом відвідав комбінат «Запоріжсталь». В зустрічі з головою області взяли участь генеральний директор «Запоріжсталі» Роман Слободянюк та операційний директор Метінвесту Олександр Мироненко.

Генеральний директор «Запоріжсталі» Роман Слободянюк ознайомив голову Запорізької ОВА з роботою підприємства в умовах військової агресії. Керівник комбінату відзначив, що наразі підприємство продовжує працювати на половину власних потужностей. Щоб зберегти колектив та продовжувати підтримувати економіку країни, металурги знайшли рішення у повній перебудові логістики. У  2022 році, попри всі складнощі військового часу, запорізький майданчик Метінвесту сплатив до зведених бюджетів України 3,4 млрд гривень податків та зборів, з них 820 мільйонів гривень отримали місцеві бюджети.

Операційний директор Метінвесту Олександр Мироненко ознайомив очільника області з об’ємами допомоги, наданої Метінвестом захисникам Запорізького краю у межах мілітарної ініціативи «Сталевий фронт» Ріната Ахметова. Зокрема Метінвест системно передає мобільні укриття, захисну амуніцію, дрони, спецспорядження та інше приладдя оборонцям, які захищають Україну та українців на передовій.

Юрій Малашко обговорив із керівництвом Метінвесту та «Запоріжсталі» перспективні напрямки взаємодії із підвищення рівня цивільної оборони. Зокрема, очільник області акцентував на необхідності опанування серійного виробництва багатофункціонального безпекового модулю для обладнання цивільних  укриттів біля об’єктів соціальної інфраструктури, в яких немає бомбосховищ. Подібний дослідний прототип сховища цивільного призначення вже розроблено інженерами Метінвесту та проходить випробування.

У межах робочої зустрічі Юрій Малашко також відвідав виробничі майданчики запорізьких підприємств Метінвесту.

Menu