ФІНАНСОВИЙ ДИРЕКТОР ВАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» РУСЛАН БОЖКО УВІЙШОВ ДО СПИСКУ 50 НАЙБІЛЬШ ЕФЕКТИВНИХ ФІНАНСОВИХ ДИРЕКТОРІВ УКРАЇНИ

Фінансовий директор ВАТ «Запоріжсталь» Руслан Божко увійшов до списку 50 найбільш ефективних фінансових директорів України за рейтингом, складеним всеукраїнським фінансово-економічним тижневиком «Інвестгазета» із залученням в якості експертів таких всесвітньо відомих компаній як Talent Advisors, KPMG, Concorde Capital, Ernst & Young, Horizon Capital, PricewaterhouseCoopers.

Для складання топ-50 кращих фінансових директорів авторитетні експерти обрали 50 найкращих фахівців у галузі фінансів з 110 претендентів – фінансових директорів найбільших компаній за версією журналу «ТОП-100».

Руслан Божко народився в 1976 році, закінчив Донецький державний університет за спеціальністю «Маркетинг». Обіймав посади в міжнародних компаніях PricewaterhouseCoopers, Deloitte & Touche Ukrainian Servise Company. Отримав значний практичний досвід роботи в галузі управління та фінансів в Групі Метінвест. З серпня 2011 року працює на посаді фінансового директора ВАТ «Запоріжсталь».

Нагадаємо, що МК «Запоріжсталь» завершив 2012 рік з високими виробничими показниками по всіх видах продукції. У другій половині 2012 р. досяг істотного зниження собівартості продукції – 14,684 млн. грн., В порівнянні з 2011 роком, коли собівартість становила 17,037 млн. грн. З серпня 2012 комбінат вийшов на беззбитковий рівень виробництва, що дозволило відновити заморожені в останні роки програми модернізації та реконструкції «Запоріжсталі».

Таких результатів роботи вдалося досягти, в тому числі, завдяки відповідальній фінансово-економічній політиці з усіх напрямків діяльності комбінату, якою керує фінансовий директор ВАТ «Запоріжсталь» Руслан Божко.

Одним з його головних досягнень стало впровадження з серпня 2012 проекту підвищення ефективності виробництва та оптимізації витрат. У стислі терміни побудовано систему щомісячних оперативних бюджетів, оптимізована система управлінського обліку і звітності, сформований бізнес – план на 2013 рік, переглянута облікова політика комбінату і приведено до міжнародних стандартів фінансова звітність. Вперше за останні три роки комбінатом отримано аудиторський висновок, підтверджене найбільшими аудиторськими компаніями PricewaterhouseCoopers, Deloitte, Ernst & Young і KPMG.

Menu