2020 на “Запоріжсталі”. Підсумки року

Цей рік настільки перевернув наш звичний плин життя, що вже трошки страшно планувати наступний. Але цілком можна підвести підсумки 2020-го. Тим більше що сконцентруємося ми тільки на позитивних моментах. А в якості оповідача до нас в гості завітав Сталевий Санта. Від нього ви дізнаєтеся про самих хороших моментах на «Запоріжсталі», які відбувалися з нами кожен місяць.

Січень

Чух-чух, Сталевий Санта на новому ремоторизованому тепловозі стрімко вривається в січень 2020 року, щоб підвести підсумки цього місяця.

Якраз в січні на комбінаті запустили вже шостий оновлений тепловоз. І оновити його вдалося власними силами фахівців «Запоріжсталі». Хлопці, ви круто попрацювали над ним.

Лютий

Сталевий Санта провідує молодих фахівців-запоріжсталівці, а також розповідає нам про події лютого 2020. Цей місяць якраз видався вдалим для молоді комбінату. Деякі з них отримали мотиваційні бонуси в еквіваленті $ 400 за хороший перший рік роботи.

Березень

Ого! Ми зі Сталевим Сантою стоїмо на порозі березня і бачимо дуже важливу подія, про яку потрібно обов’язково згадати, підбиваючи підсумки року. У цьому місяці «Запоріжсталь» на Всеукраїнській платформі екологічних та технологічних рішень презентував свої проекти екомодернізаціі, в які інвестував 15 млрд грн власних коштів.

Квітень

Сталевий Санта вірно помічає, що подарунки можна дарувати не тільки напередодні Нового року. Підводячи підсумки квітня 2020 року, він дізнався, що в цьому місяці комбінат направив 4,3 млн гривень на подарунок до Дня рятувальника України. На ці гроші ми купили і передали державної пожежно-рятувальної частини № 29 м Запоріжжя сучасну пожежну автоцистерну на базі шасі MAN. Хто як не ми знаємо, що безпека – понад усе!

Травень

Теплий місяць заслуговує теплих емоцій. І Сталевий Санта каже, що вони точно були. У травні «Запоріжсталь» привітав ветеранів з 75-ю річницею перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 250 ветеранів – учасників бойових дій і трудівників тилу отримали подарунки від металургів.

Червень

Чи потрібно закінчувати якийсь університет щоб стати дипломованим Сталевим Сантою? Санта каже, що немає. А ось щоб стати запоріжсталівцем – потрібно. У 2020 році для 200 вчорашніх студентів комбінат став першим місцем роботи, і це ще не вся молодь, яку можна у нас знайти. Всього на «Запоріжсталі» працюють 5 000 молодих співробітників!

Липень

Сталевий Санта підходить до одного з найбільш святкових місяців 2020 го року! Все ж пам’ятають, що ми святкуємо в липні?

Неможливо забути, що в цьому місяці свято всіх гірників і металургів. У цьому році довелося відзначати, дотримуючись дистанції, але незабутнє шоу вдалося завдяки 200 дронам, які влаштували ціле світлове шоу в небі.

Серпень

Ух, жарко! Поки Сталевий Санти не розтанув, розповімо вам про свіжі і гарячі екологічні проекти, які почалися в серпні цього року. У цьому місяці ми почали будівництво додаткових аспірацій на хвостових частинах агломашин. Інвестиції в цей проект складуть 235 млн грн. А ще в серпні на доменних печах № 2, 3, 4 ми встановили додаткові укриття приймальні воронки засипних апаратів. Щоб пил не заважав нам працювати!

Вересень

Сталевий Санта піднімає руку і встає з-за парти, щоб відповісти на наше запитання: які найяскравіші події трапилися з нами в вересні 2020?

А у вересні, до початку навчального року, підприємства Метінвесту в Запоріжжі подарували дітям співробітників необхідні навчальні комплекти на суму близько 3 млн гривень. Приємні сюрпризи були і для вчителів – 28 запорізьких шкіл отримали в подарунок від комбінату інтерактивні дошки.

Жовтень

«Прийшов час подбати про Запоріжжя!» – каже наш Сталевий Санта під впливом подій жовтня 2020. А все тому, що в цьому місяці «Запоріжсталь» підписав Меморандум з Запорізькою облдержадміністрацією щодо спільних зобов’язаннях в сфері охорони навколишнього середовища. І до деякими зобов’язаннями ми приступили прямо в цьому році. Наприклад, до будівництва аспірацій на хвостових частинах агломашин. А ще в жовтні в Запоріжжі стало на 550 дерев більше. Ми висадили їх на Набережній.

Листопад

Найяскравішою і довгоочікуваною подією листопада в будь-якому році завжди буде день народження комбінату «Запоріжсталь». У 2020-му «Запоріжсталь» відзначив 87-ту річницю з дня заснування онлайн-святом HappySteelDay в прямому ефірі телеканалу TV5. Але на цьому події листопада не закінчуються.

Ще 14 листопада 2020 року в Запоріжжі відбулася громадська екологічна акція «Врятуємо Дніпро разом!» з очищення і зариблення річки Дніпро, а також висадку нових дерев.

І Сталевий Санта шепоче нам, що це ще не всі події листопада. «Запоріжсталь» також допоміг провести підводну археологічну експедицію з підйому з дна річки Дніпро сухопутного артилерійського лафета XVII-XVIII століть.

Дуже насичений місяць вийшов!

Грудень

І ось ми стоїмо на порозі 2021 року в грудні. А це, між іншим, місяць подарунків. І їх отримали в цьому році від комбінату 615 дітей, які навчаються в підшефних навчальних закладах.

Не менш важливий подарунок для всього Запоріжжя – киснева станція, яку «Запоріжсталь» будує спільно з Фондом Ріната Ахметова і Метінвестом для Запорізької обласної інфекційної клінічної лікарні. Інвестиції в цей важливий проект склали 6 млн гривень.

Сталевий Санта допоміг згадати нам щомісяця цього незвичайного 2020 го року. Ми з ним прощаємося і зустрічаємо на порозі новий рік, де нас чекають нові події. Бажаємо вам в 2021 році, незалежно від обставин, наповнювати кожен місяць позитивом!

 

Menu